prikbord


Op dit prikbord plaatsen we informatie over sportieve, culturele of maatschappelijke activiteiten in en rond Heino. Bijvoorbeeld clubjes, muzieklessen of sportlessen. Wilt u iets laten plaatsen dan kunt u mailen naar meester Eric.


actueel

Sportmiddag dinsdag 24 oktober
Dinsdag 24 oktober in de herfstvakantie kan je 's middags volleyballen, handballen, badmintonnen of gym/acro/freerunnen. Aanmelden via sportenbewegen@gmail.com o.v.v. naam, school, groep en tel. nummer.

Discozwemmen za 21 oktober
Zaterdag 21 oktober is er in het Tijenraan discozwemmen. Kaarten in de voorverkoop al verkrijgbaar. Zie flyer voor meer info.

Schoolschaatsen
Onderwerp:  opgave schaatsen in de Scheg te Deventer
Beste ouders/ verzorgers van leerlingen van groep 5 t/m 8,
Uw kind kan deelnemen aan schoolschaatsen!  
 
Kinderen van de groepen 5 tot en met 8 maken op een leuke manier kennis met de schaatssport doormiddel van schaatslessen en ijsspelen.
Kosten:
Het totaal arrangement per leerling kost € 17,50. Hierin is inbegrepen;  
Datum:
De schoolschaatslessen vinden plaats in;
Januari 2018, week 1 t/m  4, op woensdagmiddag  van 15.00 – 15.50 uur .
(10, 17, 24 januari en 31 januari  2018)
Vervoer:
Om  ongeveer 14.00 vertrekken wij met eigen vervoer. Let op: dit houdt dus in dat jullie als ouders onderling voor jullie eigen kind vervoer regelen.
Na opgave volgt er meer informatie en een lijst met deelnemende kinderen zodat jullie onderling kunnen carpoolen.
Voor vragen kun je mailen naar schoolschaatsen@outlook.com
Namens de” ijscommissie”;
Elles Bootsveld
Evelien Meijerman
 
Ja, ik ga mee met schoolschaatsen! Dan graag ->
Onderstaande gegevens,  vóór 15 oktober 2017,   mailen aan schoolschaatsen@outlook.com;
Gratis workshop omgaan ruzie en agressie binnen het gezin
Dinsdagavond 17 oktober organiseert het CJG een gratis workshop.  Aanmelden voor 15 oktober. Lees de flyer voor meer info.

Presentatie Mediërend Leren
Dinsdagavond 7 november is er een gratis prestentatie van Emiel van Doorn georganiseerd door bureau Slinge. Locatie de Dolfijn. Opgave graag per mail voor 5 november naar saskia@bureauslinge.nlCultuuractiviteiten
Buiten schooltijd is er voor de kinderen van alles te doen op cultureel gebied in de gemeente Raalte. Hieronder een overzicht van de komende periode.


Sallandse wandelvierdaagse
In de herfstvakantie is er weer de Sallandse wandelvierdaagse. Van 
24 t/m 27 oktober zijn er weer mooie kidsroutes uitgezet. Meer info in de flyer en inschrijven via www.sw4d.nl


Kidsclub Dorpshuus: timmeren
Eén keer per maand is er timmeren van 13.30 tot 15.30 uur. Maximaal 10 kinderen en opgave minimaal 1 week van te voren via timmeren@dorpshuus.nl. Zie ook de flyer hiernaast.


Kinderwerk Dorpshuus: organisatiehulp gevraagd
Eén keer per maand iets organiseren voor kinderen? Of hier ideeën over? Loop eens binnen in het Dorpshuus, vraag Ans Stegeman of mail kinderwerk@dorpshuus.nl 

 

Kinderwerk Dorpshuus: activiteiten op woensdag
Het kinderwerk in het dorpshuus verzorgt op woensdagmiddag steeds verschillende leuke activiteiten voor  leerlingen vanaf 7 jaar van de basisschool.

Timmeren
Eén keer per maand is er timmeren van 13.30 tot 15.30 uur. Maximaal 10 kinderen en opgave minimaal 1 week van te voren via timmeren@dorpshuus.nl. Zie ook de flyer hiernaast.


- woensdagmiddag 14.00 – 16.00 (met uitzondering van de schoolvakanties)
- kosten: € 2,00 (n.b. 
Stichting Leergeld Salland kan ondersteunen).
Opgeven alleen via de mail: 
kinderwerk@dorpshuusheino.nl i.v.m. inkoop materialen vooraf graag.

 
Onderwerpen programma 

nog niet doorgegeven aan ons.
 
Voor  meer info over de onderwerpen: kijkt u een paar dagen voor die data op de site van het Dorpshuus (of op hun facebooksite).  Daar ziet u dan een foto van  hoe het te maken item gaat worden.

 

 
Sportkaart Heino
7 Sportvereningen uit Heino bieden de mogelijkheid om gratis 2 keer mee te trainen. Dit is niet alleen voor kinderen die nog geen sport beoefenen, maar ook voor kinderen die eens bij een andere sport willen kijken. Handbal, tennis, voetbal, volleybal, tafeltennis, gym (incl. acrogym en freerunning) en badminton zijn mogelijk. Klik hiernaast op de flyer voor meer informatie en hoe je je kunt aanmelden. Of open deze PDF om de links direct aan te kunnen klikken.
N.B. Deze kaart vervangt de sportstrippenkaart. Voor ouders waarvoor de kosten van een lidmaatschap te hoog zijn is HKS (Heino Kids Sporten) te benaderen!Dyslexiecafé Obalo:
Een keer per maand organiseert Obalo een dyslexiecafé in Raalte voor ouders van kinderen met dyslexie. De data van de komende cafés:   


zie de website van Obalo www.obalo.nl

 

Ze zijn allemaal van 19.30 tot 21.00 uur bij Obalo (Sperwer 17a, Raalte). Gratis entree en gratis koffie en thee. Liefst even aanmelden via 0572-850400 of info@obalo.nl 

 

altijd

Audiolezen voor kinderen met leesbeperking
Lezen is leuk, maar soms ook lastig. Als je dyslectisch of slechtziend bent bijvoorbeeld. Gelukkig kan je nu via Audiolezen.nl kennismaken met een enorme online boekenkast boordevol mooie, gekke en spannende gesproken boeken. Audiolezen kent geen grenzen!
Via Audiolezen.nl krijgt uw kind of leerling onbeperkt toegang tot duizenden populaire jeugdboeken. Zo kunnen ook dyslectische en slechtziende leerlingen op avontuur met Harry Potter of griezelen met de Hongerspelen. En tegelijkertijd hun woordenschat uitbreiden. Naast jeugdboeken, zijn via Audiolezen vrijwel alle titels te vinden die ook in de bibliotheek staan. Het zijn er maar liefst 70.000. Informatieve boeken, romans, thrillers... En een goedgevulde kiosk met bijna alle populaire tijdschriften, zoals de Hitkrant. Zo hoeft niemand iets te missen!
Audiolezers hebben alle boeken binnen handbereik, gewoon via een handige app op je telefoon. Lekker modern dus. Zo heb je je eigen bibliotheek altijd in je broekzak. En kun je altijd alles lezen, waar je ook bent.
Inschrijven is makkelijk, dat kan op audiolezen.nl. Omdat Audiolezen exclusief bedoeld is voor iedereen met een leesbeperking, vragen ze hier over een verklaring te geven. Daarna zijn alle gesproken boeken als download of streaming af te spelen op de computer, tablet of smartphone.


Sportkaart Heino
7 Sportvereningen uit Heino bieden de mogelijkheid om gratis 2 keer mee te trainen. Dit is niet alleen voor kinderen die nog geen sport beoefenen, maar ook voor kinderen die eens bij een andere sport willen kijken. Handbal, tennis, voetbal, volleybal, tafeltennis, gym (incl. acrogym en freerunning) en badminton zijn mogelijk. Klik hiernaast op de flyer voor meer informatie en hoe je je kunt aanmelden. Of open deze PDF om de links direct aan te kunnen klikken.
N.B. Deze kaart vervangt de sportstrippenkaart. Voor ouders waarvoor de kosten van een lidmaatschap te hoog zijn is HKS (Heino Kids Sporten) te benaderen!


Saxofoonles Heino
Gert Oosterwijk verzorgt saxofoonlessen in Zwolle, maar ook in Heino! Zie de flyer en lees meer over de opgave in dit bestand.

Hockeyclub SMHC uit Raalte heeft nieuw talent nodig!
Daarom heeft de club de kinderen op de Dolfijn speciale hockey clinics gegeven, zodat zij hopelijk enthousiast geworden zijn voor deze leuke teamsport.  
Graag nodigen wij geïnteresseerden uit voor proef trainingen bij onze gezellige club in Raalte.
Dit kan iedere woensdag van 17-18 uur. Sportieve kleding is voldoende. Een stick kun je lenen van de club.
Aanmelden graag via jongstejeugd@smhc.nl ovv naam, leeftijd en telefoonnummer.
Wij zien jullie graag!
Met vriendelijke groet,
Hockeyclub
SMHC Raalte
 

Zabuki

Zabuki Zwolle organiseer elke 3e woensdag van de maand een KinderScienceCafé. Van 14.00 tot 16.00 uur zijn de kinderen welkom bij Doepark de Nooterhof. Kinderen die meer willen weten, willen onderzoeken en willen experimenteren in wetenschap en technologie kunnen terecht bij Nemo in Amsterdam of Corpus in Oegstgeest. Maar nu ook iedere derde woensdag van de maand lekker om de hoek, bij Doepark de Nooterhof in Zwolle. Kijk voor meer informatie op: http://www.zabukizwolle.nl/

Website Actief Salland
De website www.actiefsalland.nl verzamelt alle cultuur- en sportactiviteiten in de hele gemeente Raalte.


Atletiek
Vanaf 6 jaar kan je atletiek beoefenen bij AV Salland in Raalte. Meer info op deze flyer.

Kleutergym bij Hevo Heino
Elke vrijdagmiddag is er kleutergym. Klik hiernaast op de flyer voor meer info.


Heino Kids Sportief
De Stichting HKS wil belemmeringen tot deelname aan sport, van welke aard dan ook, wegnemen. Om als kind te kunnen sporten, kunnen de volgende zaken bij de stichting aangevraagd worden:

- Financiële bijdrage lidmaatschap sportclub en\of bijdrage sportkleding e.d.
- Hulp bij begeleiding
- Contact met sportvereniging
- Al het andere wat een belemmering vormt Klik hier voor meer informatie.
 

Kidsdance
Elke woensdag om 16.00 uur Kidsdance bij gymnastiekverening Hevo. Vanaf groep 3. Zie flyer hiernaast.

KOOK!Kracht voor Kids
Elke dinsdagmiddag biedt Obalo sociale vaardigheidstraining aan tijdens koken.
blokje4Al ruim 5 jaar geeft Obalo een training aan kinderen die worstelen met onzekerheid, waarin ze leren hoe ze positiever over zichzelf kunnen denken en zo de wereld beter aankunnen. We doen dit aan de hand van kookopdrachtjes, zodat werken aan jezelf niet "zwaar" is, maar gewoon leuk en gezellig.
U kunt alvast een kijkje nemen op de website www.kookkracht.nl
 
Worstelt uw kind met onzekerheid? Herkent u bij uw zoon of dochter de angst om zelf keuzes te maken of iets te vragen? Dan kunt u nu alvast een plekje reserveren voor KOOK!Kracht voor Kids, zodat u zeker weet dat uw kind geplaatst kan worden.
Liever eerst een adviesgesprek? Dat kan ook. Mail naar herma@obalo.nl of bel 0572-850400 voor een afspraak.


Meisjesclub Heino

Meisjesclub Heino is een leuke club voor meiden van groep 3 tot groep 8, die het leuk vinden om te knutselen, spelletjes te doen, koken, acteren en nog veel meer.


Elke twee weken is op vrijdagavond om 19.15 uur in pand de Nekker.

Scouting Heino
Scouting biedt kinderen en jongeren een actieve en uitdagende invulling van hun vrije tijd. De vereniging is op zoek naar nieuwe leden van alle leeftijden, maar vooral nieuwe Welpen. Welpen zijn jongens en meisjes tussen de zes en elf jaar, vanaf groep 3. Elke week leren de Welpen weer nieuwe dingen! Ze gaan in de Jungle op avontuur en kunnen daar al hun fantasie, creativiteit en sportiviteit in kwijt. Heb je zin in vuurtje stoken, bosspelen, broodjes bakken, de natuur in, op kamp gaan of gewoon een spelletje doen? Kom dan een keer gratis meedoen. Het clubgebouw van de scoutinggroep is te vinden aan de Heinose Veldweg 1. Kijk voor meer informatie op de website: www.scoutingheino.nl of neem contact op via info@scoutingheino.nl

Beter Leren Lezen
Via deze praktijk kunt u extra leesbegeleiding voor uw kind inkopen. Klik op deze flyer voor meer informatie.

prikbord home actueel altijd