prikbord


Op dit prikbord plaatsen we informatie over sportieve, culturele of maatschappelijke activiteiten in en rond Heino. Bijvoorbeeld clubjes, muzieklessen of sportlessen. Wilt u iets laten plaatsen dan kunt u mailen naar meester Eric.


actueel


Kindermorgen Pompdagen

De kinderochtend van de pompdagen is vernieuwd! Op vrijdag 18 augustus is er spectaculaire KIDS quiz en Bingoshow. Zie ook de flyer hiernaast.

Voorleesexpress
In september start er weer een ronde van de voorleesexpress. Om de taalontwikkeling van kinderen en leescultuur thuis een impuls te geven komt er 20 weken lang een vrijwilliger voorlezen bij u thuis.
Heeft u interesse of belangstelling? Kijk dan in de flyer hiernaast of lees het na in dit bestand.

Kinderkleedjesmarkt 17 augustus
Dit jaar is de gezellige kinderkleedjesmarkt op donderdag i.p.v. zaterdag!!
Locatie: Plein De Zaak aan de Canadastraat en van 11.00 uur tot 15.00 uur.       
De kleedjesmarkt is bedoeld voor kinderen tot 12 jaar die (tweedehands) spullen willen verkopen, muziek maken of een voorstelling willen geven. Het is niet nodig om je vooraf aan te melden.
Alle spullen voor de markt moeten vóór 10.30 uur uit de auto’s geladen en op de plaats van bestemming zijn, want daarna is de weg afgesloten voor het verkeer.

Loop naar de Pomp 18 augustus
Tijdens de Pompdagen is er weer de Loop naar de Pomp.

De Kidsrun van 1,2 km is een leuke uitdaging voor ieder kind. Elk kind dat deelneemt is voor ons een winnaar, daarom ontvangen alle kinderen na afloop een medaille. Inschrijving alleen vooraf via www.mijninschrijving.nl


Saxofoonles Heino
Gert Oosterwijk verzorgt saxofoonlessen in Zwolle, maar ook in Heino! Zie de flyer en lees meer over de opgave in dit bestand.


Timmerweek 2017

Yes! NIEUWE WEBSITE TIMMERWEEK HEINO & JUNIOR 2017 ONLINE per 14 juni.
                          Maandag 24 juli t/m donderdag 27 juli 2017
 
 
Beste (mede) ouders/verzorgers en grootouders,
 
Vanaf woensdag 14 juni 2017 is onze nieuwe website https://www.timmerweekheino.nl/ online gegaan.
U kunt van nu dan ook de weekkaarten/ dagkaarten en het verzamel foto & verhalen boekje “45 jaar Timmerweek Heino, 1972- 2017” online bestellen onder Bestel nu online! webshop https://www.timmerweekheino.nl/bestel-nu-online-webshop
Uiteraard gelden hier ook ons voorverkooptarieven, de voorverkoopactie hebben wij verlengd tot 1 juli 2017.
 
Steun ons! Doneer actie
Met 1 klik op de link https://www.timmerweekheino.nl/steun-ons-nu-doneer-actie  Steun ons! doneer actie kunt u uw donatie ter behoud van het voortbestaan van de Timmerweek Heino & Junior doneren.
 
Aanmelden als vrijwilliger/ hulp (groot)ouder!
U kunt zich nu ook online aanmelden via het contactformulier op https://www.timmerweekheino.nl/aanmeldformulier-vrijwilligers onder het kopje aanmeldformulier vrijwilligers.
Bij opmerkingen kunt u uw voorkeur betreffende de groep die u wilt ondersteunen en uw beschikbaarheid melden.
 
Voordeelarrangement Vakantie & Timmerweek Heino!
Voor de kinderen/ families die (iets) verder weg wonen en het toch superleuk vinden om mee te gaan doen aan de Timmerweek Heino & Junior 2017 is er nu de mogelijkheid in samenwerking met vakantiepark Landgoed Old Heino gebruik te maken van het voordeelarrangement vakantie & Timmerweek Heino.
Meer informatie hierover kunt u vinden onder:
https://www.timmerweekheino.nl/vakantie-timmerweek-heino-voordeelarrangement
 
Voor meer informatie en/of vragen kunt u mailen naar: info@timmerweekheino.nl of neem contact op met Zanne Maassen van den Brink op het telefoonnummer 06-29284963.
 
Hopelijk tot ziens!
 
Team Timmerweek Heino & Junior 2017

Noodoproep: Vrijwillers gezocht timmerweek! 
Zonder extra handen kunnen wij namelijk niet de veiligheid en het timmer- en speelplezier van alle kinderen waarborgen.  Op dit moment zijn wij gemiddeld met 6 vrijwilligers per dagdeel op 2 groepen tijdens het evenement aanwezig. Zoals u zult begrijpen vinden wij dit dan ook niet verantwoord en is de nood op dit moment dan ook erg hoog.
 
Wij hopen dan ook dat u als vrijwilliger en/of als (groot)ouder bereid bent één of meerdere dagen/ dagdelen ons voort te komen helpen? Want alleen met uw hulp kunnen wij er een spetterend- en feestelijke week van maken! 
  
U kunt zich nu ook online aanmelden via het contactformulier op https://www.timmerweekheino.nl/aanmeldformulier-vrijwilligers onder het kopje aanmeldformulier vrijwilligers.
Bij opmerkingen kunt u uw voorkeur betreffende de groep die u wilt ondersteunen en uw beschikbaarheid melden.

Per e-mail aanmelden: timmerweekheino@gmail.com o.v.v. aanmelding vrijwilliger, vermeldt in uw bericht uw naam, ouder van, uw contactgegevens, uw beschikbaarheid en voor welke groep u graag ingezet wil worden: EHBO/Hoofdtent- Timmerweek Juniorengroep 1 & 2, Timmerweek Heino groep 3 t/m 8
Wij zullen dan ook z.s.m. contact met u opnemen.
 
Voor meer informatie en/of vragen kunt u ons altijd per mail timmerweekheino@gmail.com  of via 06-29284963 benaderen. Wij hopen u dan ook als vrijwilliger tijdens deze spetterend en feestelijke Timmerweek Heino 2017 te mogen begroeten!

Crowdfunding actie “Red de Timmerweek Heino en laat alle kinderen genieten”!
Zoals u waarschijnlijk zult weten organiseren wij jaarlijks in de 1ste week van de basisschool zomervakantie met een groep vrijwilligers de Timmerweek Heino & Junior voor kinderen van de basisschool leeftijd, ongeacht mogelijke leer- en lichamelijke beperkingen, elk kind is bij ons welkom!
Ook dit jaar hopen wij weer ruim 300 kinderen te mogen begroeten tijdens de 45ste editie van Timmerweek Heino & tijdens de 1ste editie van de Timmerweek Heino Junior, maar om dit voort te kunnen blijven zetten zijn wij u hulp hard nodig!
Helaas waren de totale kosten (voornamelijk van het houtafvoer) van het afgelopen jaar 2016 en ook het aankomend jaar zodanig hoog dat wij het dit jaar het wel/ niet gaan redden en zonder verandering onvoldoende buffer over gaan houden voor een 46ste editie Timmerweek Heino en voor een 2de editie Timmerweek Junior 2018. Waardoor het doek van de feestelijke kinderweek de Timmerweek Heino na dit jaar zal vallen.  Zoals u zult begrijpen proberen wij dit dan ook met man en macht te voorkomen, want wij willen geen enkel kind teleurstellen, U wel?
Helaas kunnen wij dit niet alleen en zijn wij uw hulp hard nodig! 
Met 1 klik op de link https://www.timmerweekheino.nl/steun-ons-nu-doneer-actie  Steun ons! doneer actie kunt u uw donatie ter behoud van het voortbestaan van de Timmerweek Heino & Junior doneren.

Wij zien dan ook graag uw donatie en/of uw ideeën ten goede van de Timmerweek tegemoet!  
 
Uiteraard bent u ook altijd van harte welkom om u als vrijwilliger en/of als sponsor bij ons aan te melden. Voor meer informatie over deze crowdfunding actie en/of over ons als Timmerweek Heino & Junior kunt u contact met ons opnemen via timmerweekheino@gmail.com |  06-29284963.

Met vriendelijke groet,
Het team vrijwilligers & kinderen van de Timmerweek Heino & Junior


Nieuwsbrief Lodwar
Eén van de goede doelen die onze school elk jaar ondersteunt is de dovenschool in Lodwar. In hun laatste nieuwsbrief kunt u lezen hoe het daar op dit moment gaat.

Hockeyclub SMHC uit Raalte heeft nieuw talent nodig!
Daarom heeft de club de kinderen op de Dolfijn speciale hockey clinics gegeven, zodat zij hopelijk enthousiast geworden zijn voor deze leuke teamsport.  
Graag nodigen wij geïnteresseerden uit voor proef trainingen bij onze gezellige club in Raalte.
Dit kan iedere woensdag van 17-18 uur. Sportieve kleding is voldoende. Een stick kun je lenen van de club.
Aanmelden graag via jongstejeugd@smhc.nl ovv naam, leeftijd en telefoonnummer.
Wij zien jullie graag!
Met vriendelijke groet,
Hockeyclub
SMHC Raalte
 

Kinderwerk Dorpshuus: activiteiten op woensdag
Het kinderwerk in het dorpshuus verzorgt op woensdagmiddag steeds verschillende leuke activiteiten voor  leerlingen vanaf 7 jaar van de basisschool.
- woensdagmiddag 14.00 – 16.00 (met uitzondering van de schoolvakanties)
- kosten: € 2,00 (n.b. 
Stichting Leergeld Salland kan ondersteunen).
Opgeven alleen via de mail: 
kinderwerk@dorpshuusheino.nl i.v.m. inkoop materialen vooraf graag.

 
Onderwerpen programma 

nog niet doorgegeven aan ons.
 Voor  meer info over de onderwerpen: kijkt u een paar dagen voor die data op de site van het Dorpshuus (of op hun facebooksite).  Daar ziet u dan een foto van  hoe het te maken item gaat worden.

 

 
Sportkaart Heino
7 Sportvereningen uit Heino bieden de mogelijkheid om gratis 2 keer mee te trainen. Dit is niet alleen voor kinderen die nog geen sport beoefenen, maar ook voor kinderen die eens bij een andere sport willen kijken. Handbal, tennis, voetbal, volleybal, tafeltennis, gym (incl. acrogym en freerunning) en badminton zijn mogelijk. Klik hiernaast op de flyer voor meer informatie en hoe je je kunt aanmelden. Of open deze PDF om de links direct aan te kunnen klikken.
N.B. Deze kaart vervangt de sportstrippenkaart. Voor ouders waarvoor de kosten van een lidmaatschap te hoog zijn is HKS (Heino Kids Sporten) te benaderen!Dyslexiecafé Obalo:
Een keer per maand organiseert Obalo een dyslexiecafé in Raalte voor ouders van kinderen met dyslexie. De data van de komende cafés:   


zie de website van Obalo www.obalo.nl

 

Ze zijn allemaal van 19.30 tot 21.00 uur bij Obalo (Sperwer 17a, Raalte). Gratis entree en gratis koffie en thee. Liefst even aanmelden via 0572-850400 of info@obalo.nl 

 

altijd

Audiolezen voor kinderen met leesbeperking
Lezen is leuk, maar soms ook lastig. Als je dyslectisch of slechtziend bent bijvoorbeeld. Gelukkig kan je nu via Audiolezen.nl kennismaken met een enorme online boekenkast boordevol mooie, gekke en spannende gesproken boeken. Audiolezen kent geen grenzen!
Via Audiolezen.nl krijgt uw kind of leerling onbeperkt toegang tot duizenden populaire jeugdboeken. Zo kunnen ook dyslectische en slechtziende leerlingen op avontuur met Harry Potter of griezelen met de Hongerspelen. En tegelijkertijd hun woordenschat uitbreiden. Naast jeugdboeken, zijn via Audiolezen vrijwel alle titels te vinden die ook in de bibliotheek staan. Het zijn er maar liefst 70.000. Informatieve boeken, romans, thrillers... En een goedgevulde kiosk met bijna alle populaire tijdschriften, zoals de Hitkrant. Zo hoeft niemand iets te missen!
Audiolezers hebben alle boeken binnen handbereik, gewoon via een handige app op je telefoon. Lekker modern dus. Zo heb je je eigen bibliotheek altijd in je broekzak. En kun je altijd alles lezen, waar je ook bent.
Inschrijven is makkelijk, dat kan op audiolezen.nl. Omdat Audiolezen exclusief bedoeld is voor iedereen met een leesbeperking, vragen ze hier over een verklaring te geven. Daarna zijn alle gesproken boeken als download of streaming af te spelen op de computer, tablet of smartphone.


Sportkaart Heino
7 Sportvereningen uit Heino bieden de mogelijkheid om gratis 2 keer mee te trainen. Dit is niet alleen voor kinderen die nog geen sport beoefenen, maar ook voor kinderen die eens bij een andere sport willen kijken. Handbal, tennis, voetbal, volleybal, tafeltennis, gym (incl. acrogym en freerunning) en badminton zijn mogelijk. Klik hiernaast op de flyer voor meer informatie en hoe je je kunt aanmelden. Of open deze PDF om de links direct aan te kunnen klikken.
N.B. Deze kaart vervangt de sportstrippenkaart. Voor ouders waarvoor de kosten van een lidmaatschap te hoog zijn is HKS (Heino Kids Sporten) te benaderen!

 

Zabuki

Zabuki Zwolle organiseer elke 3e woensdag van de maand een KinderScienceCafé. Van 14.00 tot 16.00 uur zijn de kinderen welkom bij Doepark de Nooterhof. Kinderen die meer willen weten, willen onderzoeken en willen experimenteren in wetenschap en technologie kunnen terecht bij Nemo in Amsterdam of Corpus in Oegstgeest. Maar nu ook iedere derde woensdag van de maand lekker om de hoek, bij Doepark de Nooterhof in Zwolle. Kijk voor meer informatie op: http://www.zabukizwolle.nl/

Website Actief Salland
De website www.actiefsalland.nl verzamelt alle cultuur- en sportactiviteiten in de hele gemeente Raalte.


Atletiek
Vanaf 6 jaar kan je atletiek beoefenen bij AV Salland in Raalte. Meer info op deze flyer.

Kleutergym bij Hevo Heino
Elke vrijdagmiddag is er kleutergym. Klik hiernaast op de flyer voor meer info.


Heino Kids Sportief
De Stichting HKS wil belemmeringen tot deelname aan sport, van welke aard dan ook, wegnemen. Om als kind te kunnen sporten, kunnen de volgende zaken bij de stichting aangevraagd worden:

- Financiële bijdrage lidmaatschap sportclub en\of bijdrage sportkleding e.d.
- Hulp bij begeleiding
- Contact met sportvereniging
- Al het andere wat een belemmering vormt Klik hier voor meer informatie.
 

Kidsdance
Elke woensdag om 16.00 uur Kidsdance bij gymnastiekverening Hevo. Vanaf groep 3. Zie flyer hiernaast.

KOOK!Kracht voor Kids
Elke dinsdagmiddag biedt Obalo sociale vaardigheidstraining aan tijdens koken.
blokje4Al ruim 5 jaar geeft Obalo een training aan kinderen die worstelen met onzekerheid, waarin ze leren hoe ze positiever over zichzelf kunnen denken en zo de wereld beter aankunnen. We doen dit aan de hand van kookopdrachtjes, zodat werken aan jezelf niet "zwaar" is, maar gewoon leuk en gezellig.
U kunt alvast een kijkje nemen op de website www.kookkracht.nl
 
Worstelt uw kind met onzekerheid? Herkent u bij uw zoon of dochter de angst om zelf keuzes te maken of iets te vragen? Dan kunt u nu alvast een plekje reserveren voor KOOK!Kracht voor Kids, zodat u zeker weet dat uw kind geplaatst kan worden.
Liever eerst een adviesgesprek? Dat kan ook. Mail naar herma@obalo.nl of bel 0572-850400 voor een afspraak.

Meisjesclub Heino
Elke twee weken is er op vrijdagavond om 19.15 uur de meisjeclub in pand de Nekker voor meisjes uit vanaf groep 3. Er wordt bv. gekookt, toneelgespeeld of geknutseld.

Scouting Heino
Scouting biedt kinderen en jongeren een actieve en uitdagende invulling van hun vrije tijd. De vereniging is op zoek naar nieuwe leden van alle leeftijden, maar vooral nieuwe Welpen. Welpen zijn jongens en meisjes tussen de zes en elf jaar, vanaf groep 3. Elke week leren de Welpen weer nieuwe dingen! Ze gaan in de Jungle op avontuur en kunnen daar al hun fantasie, creativiteit en sportiviteit in kwijt. Heb je zin in vuurtje stoken, bosspelen, broodjes bakken, de natuur in, op kamp gaan of gewoon een spelletje doen? Kom dan een keer gratis meedoen. Het clubgebouw van de scoutinggroep is te vinden aan de Heinose Veldweg 1. Kijk voor meer informatie op de website: www.scoutingheino.nl of neem contact op via info@scoutingheino.nl

Beter Leren Lezen
Via deze praktijk kunt u extra leesbegeleiding voor uw kind inkopen. Klik op deze flyer voor meer informatie.
prikbord home actueel altijd